Bijkomen van de schrik
Over een paar dagen is het weer zover. Dan mogen we iedereen weer de stuipen op het lijf jagen. Op 31 oktober is het namelijk Halloween. In Amerika een ware feestdag, alhoewel het in Nederland ook steeds populairder wordt. Trek dus dat oude laken uit de kast voor een spooktenue en laat je vrienden schrikken als zij nietsvermoedend voor de deur staan. Je moet het natuurlijk wel overtuigend brengen anders heb je de kans dat je compleet voor paal staat. Je wilt natuurlijk niet dat ze het in hun broek doen van het lachen in plaats van de angst. Als iedereen is bijgekomen van de schrik, en ze wel toe zijn aan iets lekkers, serveer dan deze gevulde mini pompoentjes. Je kunt natuurlijk ook een grote pompoen gebruiken en samen delen. Maar ieder zijn eigen pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen is wel zo gezellig. Je hoeft ze niet te schillen, want ze kunnen met schil en al verorberd worden. Happy Halloween allemaal!
om in de stemming te komen…
- 4 minipompoenen
- 100 gram gemengde paddestoelen of champignons
- 100 gram gorgonzola
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd de kapjes van de pompoenen en bewaar ze
- Hol de pompoenen met een lepel uit
- Zet de pompoenen met deksel in een ovenschaal en giet er een bodempje water in
- Dek af met aluminiumfolie
- Zet 30 minuten in de oven
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olie glazig
- Leg ze in een kom
- Hak de paddestoelen fijn en voeg toe aan de ui en knoflook
- Verkruimel de gorgonzola boven de kom
- Mix alles samen tot een grof mengsel
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met het mengsel en zet het deksel er weer op
- Zet dan zonder de aluminiumfolie weer terug in de oven
- Bak nog 20 minuten
Henny en Jsn Willem
Hoi Curls Culinair, wij hebben je recept Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen gemaakt. Het was een groot succes, waarvan we hebben gesmuld en zeker voor herhaling vatbaar!
Yvette Jaarsma
Wat leuk Henny en JW!!! Is inderdaad erg lekker. Vooral met dit herfstweer. x