Handwerpen
Eens in de zoveel tijd moet ik onze zuiderburen een bezoekje brengen. Ik ben dol op citytrips naar Antwerpen, Gent of Brussel. Je bent er in no time en toch heb je direct een vakantiegevoel. Slenteren door die typische geplaveide straatjes, een pintje op het terras en als afsluiter een puntzak frites scoren bij het frietkot. En wees eerlijk, je kunt niet op huis aan zonder een doos echte Belgische bonbons op de achterbank. Ja, die Belgen houden wel van het bourgondische leven. Toen ik een wafelvorm bij de Xenos tegenkwam liep het water mij in de mond. Ik moest denken aan die boterzachte wafels die je daar overal op straat kunt kopen. Wafelvorm dus in de winkelmand en op naar de keuken. Ik besloot voor de verandering eens een hartige variant te maken met groenten in plaats van suiker en room. Wafels met paprika, gezond en heerlijk als tussendoortje of bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Binnenkort maak ik de romige zoete real deal. Beloofd!
Het recept van de Sabayon van paprika en rode peper past heerlijk bij deze wafels.
- 80 gram speltmeel
- 80 ml melk
- 2 eieren
- Handjevol geraspte parmezaanse kaas of oude kaas
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 200 graden
- Vet de wafelvorm in met wat olie
- Klop een beslag van het speltmeel, melk en eieren
- Voeg zout en peper toe
- Voeg de kaas en de paprika toe
- Meng goed door elkaar
- Giet het beslag in de wafelvorm
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de wafels uit de vorm en bak ze nog 5 minuten op het rooster in de oven
Geef een reactie