Wijnwalhalla
Ik heb al menig vriend of kennis besmet met het Groupon bon virus. Dan hoor je tijdens het borreluurtje dat er weer 100 batterijen voor 10 euro zijn aangeschaft of prijkt er ineens een heuse designbbq in de achtertuin. Koopje, maar 75 euro! Echt! Dat Groupon nu ook in wijnproeverijen handelt wist ik nog niet. Vrienden echter wel. Zij schaften een bon voor een gezellige avond vol wijnvertier aan, maar vergaten daarbij de kleine lettertjes te lezen. Alleen te gebruiken in de regio Utrecht en Twente stond daar streng in zwart gedrukt. Tja, daar sta je dan met je goede bedoelingen boven de rook van Amsterdam. En zo geschiedde het dat op een mooie zomeravond onze tuin tot wijnwalhalla werd omgedoopt. Bbq stond al aan en de eerste kippenpootjes lagen sissend op het vuur. Het wachten was op wijnkenner Ramon die schijnbaar al had aangebeld, maar inmiddels met zijn wijntjes alweer op de A1 reed. Gelukkig wilde hij toch de eerste afslag pakken om ons alsnog te verbluffen met zijn kennis over het witte en rode goud. Wij, zes dorstige proevers, waren inmiddels zelf al begonnen dus de sfeer zat er lekker in. Ramon werd er zenuwachtig van en dronk schielijk van zijn colaatje, ondertussen loerend naar de kippenpootjes die aangekloven tussen zijn kostbare wijntjes lagen. Wij lieten ons niet kisten en proefden het ene glas na het andere. Zelfs Ramon had schik en pakte uit met een gratis fles wijn. Omdat het op een lege maag niet lekker proeven is, maakte ik een grote schaal met hummus. Lekker als dip op brood of komkommer.
- 1 komkommer
- 1 blik (250 gram) kikkererwten uitgelekt
- 3 el tahinpasta
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl komijnzaad
- 2 teentjes gepelde knoflook
- peper
- zout
- munt
- Snijdt de komkommer in mooie gelijke plakken
- Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom
- Voeg de tahin, citroensap en olijfolie toe
- Voeg de komijn, knoflook en peper en zout naar smaak toe
- Pureer het mengsel tot een gladde massa
- Rangschik de komkommer in een mooie schaal en schep in het midden de humus.
- Garneer met munt en eventueel extra olijfolie
Geef een reactie