Recept Amerikaanse koolsalade
Zijn jullie wel eens in Amerika geweest? Ik was samen met meneer CurlsCulinair een aantal maanden geleden op stedentrip naar New York. Klinkt heel decadent, maar we hadden een goede aanbieding gespot en dan kun je die bijna niet aan je voorbij laten gaan. Dus liepen wij vier dagen jet laggend door de city that never sleeps. Dan wil je op een gegeven moment lekker iets gezonds eten om wat vitaminen naar binnen te krijgen. Dat kun je dus mooi op de spreekwoordelijke buik schrijven.
Fastfood in plaats van koolsalade en andere veggies
Kijk, als je een hotdog of een mega zak friet wil scoren, you are in the right place. Maar een simpele appel of salade kost je gelijk een aantal duiten of nou ja, dollars. Gezond eten is in Amerika duur. Hoewel de Amerikanen zelf graag gezondheidsgoeroe’s zouden willen zijn, is dat bij de meeste toch erbarmelijk mislukt. Boter smelten over de popcorn, mega verpakkingen met roomijs en het drinken van liters coca cola zijn daar heel normaal. Ik was blij dat ik op een gegeven moment een bak met koolsalade spotte. Helaas wel met een boel mayonaise, dus tja, dat was niet helemaal de bedoeling.
Slank en gezond
Ach, komt er misschien maar een keer in je leven dus dan moet je niet al te moeilijk doen. Eenmaal thuis had ik toch best zin om de koolsalade nog een keer te eten, maar dan de gezonde versie. Ik verving de mayonaise grotendeels door Griekse yoghurt, dat scheelt al een hoop calorieën. En ik gebruik hier ook de light versie van mayonaise, namelijk halvanaise. Hoeft natuurlijk niet, gewone mayonaise mag ook!
Je kunt voor meer variatie bijvoorbeeld ook rozijnen toevoegen. Of rasp een zoet/zure appel en meng deze er door heen. Dan krijgt de salade een wat frissere smaak.
Wil je meer salade eten? Ja, zelfs in de winter kun je als voorgerecht heel goed deze gegrilde geitenkaas salade eten. Ook deze avocado met ei salade is lekker groen en boordevol goede vetten en eiwitten. Eten jullie wel eens salade in de winter? Laat het me weten, vind ik leuk!
- 150 gram witte kool, fijngesneden
- 100 gram wortel, fijngesneden
- 1 el mayonaise light (halvanaise)
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 flinke tl mosterd
- 1 flinke tl honing
- 1 flinke tl citroensap
- Peper
- Zout
- Doe de wortel en kool in een kom en hussel door elkaar
- Meng de mayonaise met de yoghurt, honing en mosterd tot gladde dressing
- Hussel deze dressing door de salade
- Besprenkel met citroensap en voeg zout en peper naar smaak toe
- Hussel alles nogmaals goed door elkaar en zet dan twee uur in de koelkast
- Lekker als bijgerecht bij een bbq of in de winter bij gestoofd vlees
Geef een reactie