Steevast altijd teveel
Weet je waar ik me soms nog het meest op kan verheugen als ik een weekendje weg ga…? Juist, op het ontbijt. Ik ben fan van die uitgebreide uitstalling van broodjes, jus, eieren (gekookt, gebakken of een omelet), de diverse soorten beleg en fruit. Je eet steevast altijd teveel. Wie eet er nu 5 bolletjes en een ei met bacon en tomaten en vooruit ook nog een croissant (gewoon omdat het er toch ligt) en tja, probeer dan maar eens verstandig te doen. Holle bolle Gijs is er niets bij. Voor mijn wederhelft zijn die buffetten helemaal een no go area. Zijn record ligt zeker op vijf rondes goed snaaiwerk. Vandaag speciaal voor jullie die ook zo van die ontbijtjes houden. Mijn versie op een good old English breakfast. En voor de niet vega’s onder ons, lekker met een plak gebakken bacon.
- 2 portobello's
- 2 eieren
- 1 tomaat
- Zout
- Peper
- Tomatenketchup
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Vet de portobello's aan de randen in met olijfolie
- Leg ze met de hoed naar beneden op de grillpan
- Gril 5 minuten
- Draai om op de grillpan en beleg met de tomatenplakken
- Breek boven elke portobello een ei
- Zout en peper naar smaak toevoegen
- Wacht tot het ei gestolt is
- Dien op met ketchup
Geef een reactie