Artesanias markt
Elke keer trap ik er weer in. Van binnen begint het te kriebelen als ik lees ik over een markt waar ze van allerlei handgemaakte waren verkopen. Ik zie rijen met kramen met een hoop opgestapelde kazen, worsten en meer van die ambachtelijke producten voor me. Ook schapenvellen, sloffen, beschilderde potten en pannen passeren de revue. Mijn liefde wordt dan vervolgens meegesleept en ziet de bui alweer hangen.
Want inderdaad, degene die wel eens op zo’n markt geweest is, weet dat het bijna altijd een teleurstelling is. Same shit, different town. De markt blijkt een samenraapsel van een handvol kramen met dubieuze koopwaar. Niks geen bijzondere kazen, authentieke worsten of met de hand beschilderde serviezen. Verplicht sjok je twee rondjes in de hoop op dat ene leuke kraampje dat de teleurstelling goed maakt. Dan maar naar de vaste kaas- en groenteboer op de hoek voor deze salade met mozzarella en aubergine. Ook lekker natuurlijk, maar toch jammer dat alles verpakt is in plastic en er een ongeïnteresseerde student met geen productkennis je de aubergine overhandigd.
Desalniettemin een heerlijk bijgerecht bij een stuk rund of kip. Of maak ‘m voor de lunch met een snee knapperig brood. Mochten jullie een fantastische markt weten, dan hoor ik het graag.
- 1 grote aubergine
- 2 bollen mozzarella
- 1 zak gemengde sla
- 2 el balsamicoazijn
- Olijfolie
- Snij de aubergine in de breedte in dunne ronde plakken
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Bestrijk elke plak aan beide kanten met wat olijfolie
- Gril de plakken 2 minuten per kant
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Snij de mozzarella in dunne plakken
- Meng de sla met de balsamico azijn
- Verspreid over een groot bord
- Verdeel de aubergine over de sla
- Leg de plakken mozzarella ertussen
Geef een reactie