Weer eens wat anders
Soms heb ik echt geen tijd en zin om lang in de keuken te staan. Of heb ik gewoon geen inspiratie, dat kan natuurlijk ook. Dan is een gerecht dat je in de oven bereidt ideaal. Geen troep die je hoeft op te ruimen en je hebt er eenmaal in de oven geen omkijken meer naar. Kun jij ondertussen lekker chillen op de bank of je bezig houden met andere zaken.
Broccoli is toch wel een van mijn favoriete groenten. En weet je dat het ook nog hartstikke gezond is! Broccoli draagt namelijk bij aan het lichaam via een relatief hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. En aangezien deze voedingsstoffen belangrijke functies binnen het lichaam ondersteunen, zoals de spijsvertering, celreparatie en celbescherming is het dus geen gek idee om wat vaker broccoli op het menu te zetten.
- 1 grote stronk broccoli
- 4 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de broccoli in roosjes
- Hussel de roosjes om met de balsamico azijn en olijfolie in een kom
- Maal er peper en zout naar smaak overheen
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet 20 tot 25 minuten in de oven tot de broccoli knapperig is
- Lekker bij vlees of vis
Gekookte broccoli kan inderdaad een beetje suf zijn. Wil je natuurlijk niet. Maak daarom eens dit recept van geroosterde broccoli uit de oven. Ontzettend lekker en weer eens wat anders. Geef als bijgerecht bij vis, vlees of een vegetarische burger.
Hans
Gezond en eens wat anders dan gekookte broccoli. Lekker!
Yvette Jaarsma
Ja, ik vind broccoli op deze manier veel smaakvoller. En inderdaad zeer gezond!