Op wereldreis in eigen keuken
Niet iedereen is een globetrotter in hart en nieren. Veel mensen blijven net zo lief thuis. Ze hoeven niet perse in een uitgeholde boomstam exotische rivieren af te zakken of zich in het uitgaansleven van hippe wereldsteden te storten.
Zij kijken al die bestemmingen lekker veilig en vertrouwd via een reisprogramma op de tv of via foto’s van hun vrienden. Ik zelf word er ongelukkig van als ik niet af en toe een reis kan maken en alle geuren en kleuren van een land tot mij kan nemen. Neem nu de smaak van een authentieke Indiase curry. Of wat dacht je van een Franse croissant. Veel lekkerder dan een croissant van de Hollandse bakker. En na de sushi in Japan zijn all you can eat vreetschuren geen optie meer.
Gelukkig zijn er in Nederland talloze goede restaurants waar je smaakpapillen grenzeloos verrast worden. Ga een keer lunchen bij een dim sum restaurant of waag je aan Spaanse tapas met een kan sangria in plaats van een bitterbal met bier. Stap gewoon eens een stukje buitenland binnen en laat je verrassen door iets nieuws.
Het mooie is dat je de wereldkeuken zelf ook zo in huis kunt halen. Met spullen uit de toko of gewoon bij de vertrouwde supermarkt ga je op wereldreis in eigen keuken.
Vandaag neem ik je mee naar Griekenland waar deze gevulde courgette met feta vaak als bijgerecht geserveerd wordt. Mocht aubergine meer je ding zijn, gewoon een aubergine vullen in plaats van een courgette.
Lekker met een gegrilde vis of een stuk vlees.
- 1 grote courgette
- 3 rode uien
- 3 el zwarte olijven
- 2 tenen knoflook
- 50 gram feta
- Handvol verse koriander
- 2 el gedroogde oregano
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de courgette in de lengte doormidden
- Schraap met een lepel de zaadjes en wat van het vruchtvlees uit de courgette zodat je een bakje krijgt
- Snipper de ui en hak de kruiden, olijven en knoflook fijn
- Meng deze ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper
- Vul de twee helften met het mengsel en leg ze in een ovenschaal
- Zet de courgette 15 minuten in de oven
- Hak de feta grof en bestrooi de kaas over de courgette
- Zet nog 15 minuten in de oven tot alle groenten gaar zijn en de feta goudbruin is gekleurd
- Lekker met vlees of vis of met gebakken aardappels
Geef een reactie