Spaanse snack
Stel, je hebt zin in een lekkere snack voor bij de borrel. Is niet zo gek toch? Dan kun je de geijkte blokjes kaas en plakjes worst op tafel zetten, maar deze snacks kennen je gasten inmiddels al wel. Is het dan niet veel leuker om deze groene pepers in de hete olie te gooien? In Spanje staat het op de tapas kaart als pimientos de Padrón vermeldt. De groene pepers worden in zonnebloemolie gefrituurd en daarna bestrooid met een flinke snuf zeezout.
De combinatie van zacht geworden vruchtvlees, knapperig vel en de pittige pepersmaak vermengd met zout is echt overheerlijk.
Na het bakken smaken ze zoet en een beetje rokerig door het geblakerde velletje. Het zijn pepers, maar ze zijn vrij mild en niet heet van smaak. Tenminste, als je geluk hebt. Er kan namelijk af en toe nog wel eens een hete rakker tussen zitten. En dan wordt je ineens overvallen door de hitte en een brandende tong. Vergelijk het eten van deze pepers dus met een ongevaarlijke variant op de Russische Roulette.
Ik zelf vond er wel een paar hete exemplaren tussen, dus water was die borrelavond geen overbodige luxe. Probeer het gewoon eens een keer. Gewoon oppakken bij het steeltje en als een haring naar binnen werken. Of als je het beschaafder wilt houden, netjes met mes en vork op een bordje in stukjes snijden.
- 16 groene pepers
- Zonnebloemolie
- Zout
- Vul een koekenpan voor ⅓ met zonnebloemolie en verhit deze op een middelmatig vuur
- Zodra de olie begint te borrelen gooi je een aantal groene pepers in de pan
- Draai de pepers met behulp van een tang een paar keer om tot er bubbels in het vel ontstaan en het vel lichtbruin kleurt
- Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Herhaal dit tot alle pepers zijn geblakerd
- Bestrooi met lekker veel zeezout
Geef een reactie