Weg met de bleekneus
Iedereen kent natuurlijk wel de klassieke caprese salade wel. Men neme een tomaat, mozzarella en basilicum en husselt dat door elkaar. Of je snijdt alles in mooie plakken en legt de plakken dakpansgewijs op een bord of in een schaal.
Ik ben er dol op! Wat ik wel echter altijd jammer vind is dat de Hollandse tomaat een beetje een bleekneus is. Ik weet niet of jullie wel eens tijdens de vakantie Franse of Italiaanse tomaten gegeten hebben? Zo ja, dan moet je het toch met mij eens zijn dat deze veel beter smaken.
Is misschien ook niet zo gek aangezien ze als het ware zondoorstoofd zijn. Dat moet je met de Nederlandse zomer nog altijd maar afwachten.
Ik besloot daarom de tomaten in de oven te roosteren met balsamicoazijn. Daarna laten afkoelen en er mozzarella van goede kwaliteit over heen ‘scheuren’.
Maal er tot slot wat zwarte peper overheen en je hebt een gerecht waar de smaken vanaf spatten!
Lekker met knapperig stokbrood.
- 4 medium tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella
- 2 el balsamicoazijn
- Zwarte peper uit de molen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de tomaten in dunne plakken
- Leg de tomaten naast elkaar in een ovenschaal
- Besprenkel alle tomaten met de balsamicoazijn
- Maal er peper naar smaak over heen
- Zet circa 20 minuten in de oven
- Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen
- Scheur de mozzarella in stukken
- Verdeel over de tomaten
- Lekker met een snee knapperig stokbrood of ciabatta
will
ga proberen
Yvette Jaarsma
En…Heeft het gesmaakt? Groetjes, Yvette