Geen groene vingers
Dat ik toch echt geen groene vingers heb werd mij laatst weer pijnlijk duidelijk. Van vrienden had ik onlangs twee planten gekregen. Te weten een paprikaplant en een tomatenplant.
Nu moet je een gegeven paard uiteraard nooit en te nimmer in de bek kijken, maar what were they thinking? Ik, die zelfs nog onkruid weet te verpesten moest voor deze twee leukerds gaan zorgen?
Je begrijpt dat daar dus niet veel van terecht kwam. Met veel pracht en praal aan kleine tomaatjes en paprika’s aan de takken zette ik ze in mijn tuin. Om ze vervolgens helemaal te vergeten water te geven. Uiteraard pikten zij dat niet en lieten kwaad hun kopjes hangen. Resultaat: verdorde paprika’s en al even verdorde tomaatjes.
Daar ging mijn idee voor een zomerse salade met deze twee groenten. Dan maar op naar de supermarkt voor diepvrieserwten en sugar snaps. Beetje feta erbij en sla en je hebt een heerlijk bijgerecht voor bij geroosterd vlees of kip.
- 75 gram feta
- 100 gram botersla
- 200 gram sugarsnaps
- 150 gram diepvriesdoperwten
- 2 el olijfolie
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 2 el citroensap
- ½ sjalotje, gesnipperd
- Peper
- Zout
- Kook de erwten in 10 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water
- Kook de sugarsnaps in 4 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water (Dit is om het kookproces te stoppen en om te zorgen dat de groenten knapperig blijft)
- Schik de sla in een schaal of op een groot bord
- Verdeel de sugarsnaps en erwten over de sla
- Verkruimel de feta over de groenten
- Besprenkel met de dressing
- Lekker bij kip, vis of vlees en serveer er gebakken aardappels of een knapperig stokbroodje bij
- Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
- Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
Geef een reactie