Mag met stokjes
Vorig jaar om deze tijd ging ik bijna naar Japan. Ik weet nog goed hoe ik er naar uitkeek om naar het land van de rijzende zon te gaan. En wat had ik een heimwee toen ik eenmaal weer thuis was. Mocht je op zoek zijn naar een land waar vriendelijkheid, beleefdheid en netheid hoog eerder een regel is dan een uitzondering, ga!!!!!
Zelden heb ik zulke lieve mensen meegemaakt die je met alles willen helpen. Als je de weg niet meer weet en wanhopig op je telefoon zit te loeren waar je in hemelsnaam ook alweer naar toe moet, staat er binnen tien seconden een behulpzame Japanner voor je neus. En loopt zelfs mee zodat hij/zij zeker weet dat je op de juiste bestemming aankomt.
Ja, als ik de kans had dan zou ik nu het vliegtuig pakken richting Tokio. Helaas is het alleen niet goedkoop en is mijn portemonnee nog steeds aan het bijkomen. Daarom vandaag zelf de keuken in om deze Japanse eierflan te maken. Licht verteerbaar, subtiel van smaak en zeer gemakkelijk te bereiden. Mag met stokjes, hoeft echter niet.
- 6 eieren
- 3 bosuitjes, in ringen gesneden
- 2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 el lichte sojasaus
- Peper naar smaak
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakvorm of ronde ovenschaal van 16 cm diameter met bakpapier (dan voorkom je dat de flan blijft plakken)
- Klop de eieren los met 1 el sojasaus
- Voeg dan de knoflook en bosui toe en klop alles goed door elkaar
- Voeg peper naar smaak toe
- Giet de eieren in de bakvorm of ovenschaal
- Zet 30 minuten in de oven
- Haal de flan dan uit de oven
- Laat iets afkoelen en snij dan in vierkantjes
- Geef er de resterende sojasaus bij om de flan in te dopen
Geef een reactie