Nog even nagenieten
Om nog even in de zomerse sferen te blijven maakte ik deze Japanse salade. Vind ik toch nog altijd lekkerder smaken in de (na)zomer dan op een gure herfstdag.
Edameboontjes koop je diepgevroren in een grote zak bij de toko. Hartstikke gezond en heel erg lekker. Ook als snack bij de borrel kun je ze serveren. In Japan doen ze niet anders. Rond borreltijd zie je menig man en vrouw de boontjes uit de dop zuigen onder begeleiding van een koud glas bier.
Dat is zo leuk van reizen, je komt op veel ideeën om ingrediënten te combineren. Dit jaar vetrek ik met meneer CurlsCulinair naar Vietnam. Ik ben heel benieuwd wat ik daar op culinair gebied zal aantreffen. Ik heb op Youtube al wat filmpjes bekeken. Sommige gerechten zagen er watertandend lekker uit, terwijl ik van gekookte kippen embryo’s toch niet echt direct warm liep. Enfin, we gaan het zien en meemaken.
Eerst maar eens deze salade verorberen. Lekker bij een geroosterd stuk vlees of probeer eens zalm!
- 2 tl wasabipasta
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el citroensap
- 250 gram gemengde sla
- 10 radijsjes, in smalle repen gesneden
- 20 gekookte edame boontjes, gedopt
- Handvol ongezouten cashewnoten
- Maak een dressing door de citroensap, zonnebloemolie en wasabipasta door elkaar te kloppen
- Verdeel de sla over een kom of groot bord
- Hussel er de gesneden radijsjes en gedopte edame boontjes door heen
- Besprenkel de salade met de dressing
- Strooi de cashewnoten over de sla
Geef een reactie