Eén ei is geen ei
Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een…..? Paasei! Dit raadsel slaat natuurlijk nergens op. Ten eerste is het nog geen pasen en hoezo is één ei geen ei? De bedenker van deze breinbreker keek vast en zeker een beetje scheel naar zijn eierdoos. Met dit raadsel heb ik trouwens wel een keer een fanatiek potje Triviant gewonnen, maar da’s nou ook niet direct iets om trots op te zijn. Je mag eerder blij zijn dat je het niet weet. Maar omdat je immers nooit te oud bent om iets te leren, vertel ik het jullie toch. Vandaag maak ik van vier ei zomaar een heleboel ei, want ik prakte ze fijn. Eieren vormen een ideale combinatie met avocado’s. Deze salade is ontzettend gezond, heel makkelijk en past bij gebraden kip of gebakken zalm. Wat je ook nog kunt doen is de sla weglaten en er een knapperig stokbroodje mee vol smeren. Of als borrelhapje op een toastje. Je ziet, genoeg redenen om dit gerecht eens op tafel te zetten.
- 1 rijpe avocado
- 3 eieren
- 1 tl citroensap
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el zure room
- 1 tomaat
- Peper
- Zout
- Sla naar keuze
- Bakje tuinkers (optioneel)
- Kook de eieren in acht minuten hard
- Laat schrikken en pel de schaal eraf
- Snij de tomaat in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
- Prak twee eieren met de geschilde avocado fijn in een kom
- Voeg de zure room, kerriepoeder en citroensap toe en meng door elkaar
- Schep de tomatenblokjes door het avocado/ei mengsel
- Breng op smaak met peper en zout
- Leg de sla op een bord
- Snij het derde ei in stukken en verdeel over de sla
- Voeg het avocado/ei/tomaten mengsel toe aan de salade
- Bestrooi eventueel met tuinkers
- Dien op met een getoast sneetje brood
Geef een reactie