Gedeelde smart is halve smart
Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos experimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Of juist wel en dan kun je er samen om lachen. Ik wilde een keer een soepje zeven en je raadt het vast al wel. Ik was vergeten om een pan onder de zeef te zetten. Mijn kostbare soep ging dus fluks de gootsteen in. Achteraf natuurlijk hilarisch, maar toen lachte ik als een boer met kiespijn. Mijn liefde daarentegen zag de humor er wel van in. Dus mooi dat hij een nieuwe pan soep mocht maken. Dat is dan wel weer fijn van samen koken. Gedeelde smart is namelijk nog altijd halve smart.
Deze Italiaanse boerse salade is gelukkig foolproof. Kan gewoon niet mislukken! Echt waar, ik garandeer het je. Ideaal als je een etentje geeft, maar ook lekker voor jezelf. Maak dan gewoon een kleinere portie. En wees niet bang om te experimenteren. Vervang de parmezaanse kaas door geitenkaas en de ei door geblancheerde sperziebonen of een blik artisjokkenharten. En mocht je geen botersla kunnen vinden dan is veldsla of krulsla ook erg lekker. De dressing die ik erbij maakte past overal bij dus leef je uit.
Serveer bijvoorbeeld als bijgerecht bij kip, biefstuk of een mooie moot vis. Of koop er een stokbroodje bij en dien op als voorgerecht.
- 300 gram botersla
- 3 eieren
- 75 gram geschaafde parmezaanse kaas
- 4 el zonnebloemolie
- 4 el olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- Kook de eieren in 8 minuten hard
- Pel de eieren en rasp ze heel fijn
- Meng de zonnebloemolie, olijfolie, mosterd en de sjalot door elkaar tot een dressing
- Verdeel de sla over een groot bord of doe de sla in een kom
- Strooi de fijn geraspte eieren over de sla
- Voeg de geschaafde parmezaanse kaas toe
- Verdeel de dressing over de salade
Geef een reactie