Eindelijk toch echt lente
Ik begin deze blog met een toost op het warme weer. We zijn toch al best verwend de afgelopen dagen! En als ik de voorspellingen zie dan komen er nog prachtdagen aan! Haal die korte broek nu dan toch echter maar uit de kast! Schraap het eelt van je voeten en loop lekker op je slippers door de tuin.
Ik krijg er de lentekriebels van. Deze Italiaanse salade is uitermate geschikt voor consumptie in de tuin of op je balkon. lekker glaasje bubbels erbij en genieten met een grote G!
Ik serveerde de salade van artisjokken, ui, tuinbonen en olijven met het kipgerecht: kipgehaktbrood. Maar je kunt er ook een stuk vis of vlees bij maken. Of doe licht en eet het alleen met een stukje brood erbij. Wat jij maar wilt!
Voor meer lente salades moet je doorklikken naar dit recept ei met parmezaan en botersla of naar de aubergine met mozzarella salade.
- 1 blik artisjokkenharten, uitgelekt
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 400 gram diepvriestuinbonen
- 10 zwarte olijven, doormidden gesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el gedroogde tijm
- Sap van 1 citroen
- Zwarte peper
- Kook de tuinbonen volgens de verpakking gaar en giet af
- Snij de artisjokken in vieren en meng ze door de tuinbonen
- Voeg de olijven toe en hussel alles door elkaar
- Verhit 3 el olijfolie in een steelpan of kookpan en smoor de uien 2 minuten
- Blus dan af met de wijn en voeg de tijm en sap van halve citroen toe
- Breng aan de kook en laat dan vervolgens op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken
- Giet de uien met het vocht uit de pan in de kom
- Voeg het sap van de andere helft van de citroen toe en maal er flink wat zwarte peper over
- Hussel opnieuw alle ingrediënten goed door elkaar
- Serveer met dikke stukken knapperig brood en gezouten boter
Geef een reactie