Elk jaar vaste prik
Het leuke van tradities is dat ze elk jaar weer terug komen. Zo is de Parade met onze Utrechtse vrienden elke zomer een vaste prik. Steevast verzamelen we om 18.00 op het terrein en wie er het eerst is haalt alvast een fles wijn. We zitten ook elk jaar op dezelfde plek onder de bomen omdat we elk jaar weer te laat zijn voor een tafel in de zon. Maar dat geeft niet, want dat maakt het nou juist zo leuk. Na een paar glazen wijn, beginnen de magen steevast te rammelen en wordt het tijd om naar onze vaste eetkraam te gaan.
Tenminste, de vrouwen halen eten en de mannen nog maar een flesje wijn. Bier wordt er namelijk niet gedronken. Parade is wijn en geen bier. Mocht je eigenlijk liever meer zin hebben die avond in bier, dan heb je dus gewoon vette pech.
Na het verorberen van de eerste gehaalde maaltijden hebben de mannen nog altijd plaats voor een tweede ronde en gaan op zoek naar meer. Het liefst voedsel dat niet direct bovenaan de lijst met gezonde maaltijden staat. Na het bezoek aan de ijskraam is het dan tijd om een voorstelling mee te pikken. Al drie jaar is Ellen ten Damme favoriet. Ook deze afgelopen editie rockte ze de tent weer uit.
Wat een vakvrouw en een performer is deze artieste toch. Veertig minuten lang vertier en vermaak. Na de voorstelling drinken we altijd nog een wijntje om het af te leren en dan wordt het zoetjesaan tijd om weer richting huis te gaan.
“Volgend jaar weer”, roepen we bij de uitgang. En zo is het. Fijn die tradities. Deze dip van spinazie en huttenkase zou helemaal niet misstaan op een festival zoals de Parade. Maar ook thuis lekker bij de borrel. Beleg een stuk Turks brood rijkelijk met deze dip en serveer als de vijf in de klok zit.
- 150 gram huttenkase
- 400 gram spinazie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tl paprikapoeder
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Meng de huttenkase met het paprikapoeder en de knoflook
- Verhit een scheut olie in een diepe pan en fruit de ui in een paar minuten glazig
- Voeg dan al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
- Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef en druk al het vocht eruit
- Meng de spinazie met de huttenkase en breng op smaak met zout en peper
- Serveer bij lamsvlees of als dip met knapperig stokbrood
Geef een reactie