A-sportief
Ik mag dan wel zeer sportief zijn op de fiets, voor menig andere sport heb ik een heilig ontzag. Ik heb het namelijk niet zo op balsporten, bungeejumpen of blowkarten op het strand. Dat gaat namelijk altijd faliekant mis. Ballen die overal rondvliegen en nooit doen wat ik wil. Of een blowkart die uiteraard omvalt terwijl iedereen deze sport wel binnen twee minuten onder de knie heeft.
Daarom was ik ook wat huiverig toen ik hoorde dat we tijdens een weekendje weg met onze vrienden van de eetclub op schietles gingen. Ik was niet de enige die benauwd was… Mijn vrienden kennen mij inmiddels wel een beetje en bleven die middag angstvallig uit mijn buurt als ik een wapen in mijn handen had.
We begonnen met een handboog waarvan ik nog dagen spierpijn in mijn bovenarm had. Vervolgens schoten we met de kruisboog, luchtbuks, pistool en als laatste met een blaaspijp. Meneer CulrsCulinair ging het verbazend goed af. Al die uren op de Playstation waren blijkbaar dus nog ergens goed voor. Hij werd dan ook welverdiend eerste in de ranglijst. Ondergetekende nam de poedelprijs mee naar huis. Tja, ik zei het jullie al… Ik kan beter gaan fietsen.
Gelukkig sta ik in de keuken wel mijn mannetje. Deze spruitjeskaastaart is werkelijk ontzettend lekker. Zelfs de grootste spruitjeshater zal hier van smullen. Serveer als bijgerecht bij een sappige biefstuk of kip. Maar ook als voorgerecht lekker op zichzelf.
Probeer maar eens!
- 500 gram spruitjes, geschoond en door midden gesneden
- 250 gram kwark
- 4 tl maizena
- 180 gram Langres kaas (kaasboer)
- 4 eieren
- Peper
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Kook de spruitjes in 8 minuten gaar
- Klop de eieren los in een grote kom
- Meng 2 eetlepels van de kwark met de maizena
- Voeg toe aan de eieren
- Klop door elkaar
- Voeg dan de resterende kwark toe
- Snij de kaas in kleine stukjes
- Voeg samen met de spruitjes toe aan het ei/kwark mengsel
- Voeg peper naar smaak toe
- Klop alles nogmaals goed door elkaar
- Bekleed een quichevorm of ronde lage ovenschaal met bakpapier
- Stort het mengsel in de vorm
- Zorg dat de kaas en spruitjes goed verdeeld zijn
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de taart dan uit de oven en zet de grillstand aan
- Zet de taart nog een paar minuten onder de gril tot de bovenkant bruin bubbelt
- Lekker als bijgerecht bij vlees
Annelies Bolland
Hoi yvet mag het ook andere kaas zijn ik denk dat ik dat hier niet in de buurt vind. Groetjes
Yvette Jaarsma
Hoi Annelies, Ik heb de kaas online bij de Albert Heijn gekocht dus dat zou een mogelijkheid zijn.Maar je kunt ook zachte licht pittige gorgonzola gebruiken (gewoon in stukken breken en dop dezelfde manier door het ‘beslag’ mengen) of geraspte parmezaanse kaas of geraspte oude kaas (ook hier geldt dat je de geraspte kaas naar keuze het door het ‘beslag’ kan mengen). Uiteraard wordt de smaak dan wel iets anders, maar niet minder lekker. Succes! Groet, Yvette