Lekker makkelijk
Onder het mom van waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, geef ik jullie dit tomatengerecht uit de oven. Want echt, zelfs de meest onhandige culinaire kluns kan dit gerecht maken. Je hoeft namelijk alleen maar tomaten te snijden en er de rest van de ingrediënten over heen te strooien. De oven doet de rest.
Veel mensen houden niet zo van de waterige Hollandse tomaten. Wie een keer in Italië, Spanje of Frankrijk is geweest, heeft beter geproefd. Daar zijn tomaten heerlijke zoete felrode smaakbommetjes. Nu is mijn geheim om ze drie kwartier in de oven te roosteren. Want na die tijd zijn zelfs onze Hollandse bleekneusjes heerlijk zoet.
Ik sprenkelde in plaats van olijfolie wat balsamico azijn over de tomaten, maar voel je vrij om olijfolie te gebruiken. Verder raspte ik feta over het gerecht, maar parmezaanse kaas of manchego is ook een hele goede optie. Doe gewoon waar je zin in hebt of wat je op dat moment in huis hebt.
Serveer de geroosterde tomaten als bijgerecht bij vis of vlees. Of als je vegetarisch eet, gewoon met een vleesloze burger.
Je kunt zelfs de tomaten over kleine bordjes verdelen en als soort van carpaccio als voorgerecht met wat brood serveren.
- 2 vleestomaten
- 100 gram feta
- 1 el knoflookpoeder
- 2 el balsamicoazijn
- Peper
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de tomaten in dunne plakken
- Leg de plakken naast elkaar op een ovenbestendig bord
- Strooi het knoflookpoeder over de tomaat
- Verdeel de balsamicoazijn over de tomaat
- Maal er peper naar smaak over heen
- Rasp de feta kaas over het geheel
- Zet 45 minuten in de oven
- Lekker als bijgerecht bij vlees of vis
Geef een reactie