In de wolken
Als vierjarige was ik helemaal in de ban van de troetelbeertjes. Ik wilde ook van wolk naar wolk springen en allemaal goede daden verrichten. Toen het besef kwam dat dit toch echt niet ging lukken, was ik gelijk fan af.
Daarna volgden er talloze andere fascinaties voor series zoals mevrouwtje theelepel, Pipo de clown en de smurfen.
Eenmaal op de basisschool waren de spelshows op zaterdagavond favoriet. Wedden Dat, Ron’s Honeymoonquiz en Love Letters waren, samen met een glas Fanta, vaste prik.
Tijdens mijn havo jaren volgde ik trouw Nederland’s eerste soap: Goede tijden Slechte tijden, waarbij vooral het laatste het geval was. En natuurlijk Beverly Hills 90210 over het wel en wee van rijke scholieren die mij met hun mooie kleren en snelle auto’s aan de buis gekluisterd hielden.
Tegenwoordig wil ik nog wel eens een serie binge watchen op Netflix. En ook een goede film kan ik zeker op zijn tijd waarderen. Je hoeft er nu ook niet meer echt voor thuis te blijven zoals vroeger. Aflevering gemist was toen gewoon pech.
Toen ik laatst bij het opruimen van de zolder mijn oude troetelbeer tegenkwam moest ik ineens weer aan mijn wolkenwens denken. Dat lichte en luchtige gevoel wilde ik vertalen naar een lekker en makkelijk gerecht.
Deze wolkenbroodjes (In het Engels cloud breads) zijn daar een goed voorbeeld van. Het is bovendien zó klaar (het hoeft namelijk niet te rijzen) en je hoeft het niet te kneden. Bovendien is het ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm.
Beleg ze met wat je zelf maar lekker vindt. Nestel je op de bank en tune in!
- 3 eieren
- 80 ml kwark
- ½ tl bakpoeder
- ¼ tl witte wijnazijn
- Snuf zout
- Verwarm de oven op 150 graden
- Splits de eieren
- Klop de eiwitten stijf met de azijn en snuf zout
- Meng de kwark met de dooiers en bakpoeder
- Spatel de eiwitten rustig door het eierdooier/kwark mengsel tot je een luchtig beslag hebt
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep met een grote lepel zes bollen op het bakpapier
- Zet 30 minuten in de oven tot de bollen goudbruin gebakken zijn
- Laat afkoelen en beleg met wat je maar lekker vindt
Geef een reactie