Gruitbox
Ik blader graag door een van mijn vele culinaire tijdschriften op zoek naar inspiratie voor een lekker gerecht. Onlangs was ik weer in zo’n blader mood en pakte ik een magazine uit 2005 van de stapel. Al lezend stuitte ik op de gruitbox. De wat? Yep, de groenten meets fruit box. AKA: de gruitbox. Daar moet toch een team van marketingexperts hun hoofd over gebroken hebben. Deze box was tien jaar geleden zo mindblowing dat het zelfs de AGF Trend Award had gewonnen. De box is langwerpig en heeft een grote bobbel in de rechterhoek. Dit zal vast bedoeld zijn voor een appel of een ander rond stuk fruit. Lekker balen dus als je net zin hebt in een banaan. Het product was bedoeld om kinderen te stimuleren om meer fruit en groenten mee naar school te nemen. Ik denk dat de gruitbox inmiddels een collectors item is geworden, want ik ben ‘m de afgelopen tien jaar niet tegen gekomen. Al lezend kreeg ik wel inspiratie voor deze gruitige (snap je ‘m) salade. Heerlijk frisse salsa van mango en pittig door de peper. Lekker bij Thaise kippenvleugels.
- 1 mango
- 1 komkommer
- 1 rode peper
- 2 lente uitjes
- 2 limoenen
- Peper
- Zout
- Koriander (je kunt ook munt gebruiken)
- Schil de mango met een dunschiller
- Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in kleine gelijke stukken
- Schil en hak de komkommer in stukken van dezelfde grootte als de mango en doe ook die in de kom
- Pluk de korianderblaadjes en hak ze fijn
- Snijd de lente ui in kleine ringen
- Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak hem fijn
- Roer de koriander, lente-uitjes en peper door het mango en komkommermengsel
- Doe het sap van de limoenen erbij en breng de salsa voor het serveren op smaak met zout en peper
Geef een reactie