Misbaksels
Zelfs een ware kookliefhebber zoals mezelf heeft wel eens een off day in de keuken. In mijn geval zelfs een heel weekend, getuige mijn culinaire misbaksels. Lees mee en huiver. Zaterdag 11 oktober was ik verantwoordelijk voor het maken van een lekkere tortilla, dus ik bedacht dat ik zes eieren, ui, rode peper, tomaatjes lekker door elkaar ging husselen en dan hups, de oven in. M sneed zoetjes de ui, peper en tomaat, en ik klopte de eieren tot een luchtige massa. Springvorm, en daar ging het dus helemaal mis, stond klaar en ik goot fluks het hele mengsel de vorm in. Fout! Alles liep er aan de onderkant en zijkant weer uit, met als resultaat een geel aanrecht. Gelukkig wist ik nog te redden wat er te redden viel en ik goot het resterende mengsel in de pan. Fout! Geen olie in de pan dus na dertig minuten liet dit plakkaat zich met geen mogelijkheid meer verwijderen en bleef ik achter met wat zielige hompjes wat een mooie ronde goudgele tortilla moest zijn. Er zat niets anders op dan nieuwe eieren te halen en de anti-aanbakpan lafhartig uit de kast te pakken om zo toch nog iets op tafel te kunnen zetten. Dit vroeg om revanche. Ik besloot de dag erop een bosbessenyoghurttaart te maken. Fout! Ik verkruimelde de volkoren biscuittjes, smolt de boter en deed dit samen in de vermaledijde springvorm. Even in de koelkast en daarna het bosbessenmengsel – yoghurt, jam, gelatine – erop gieten. Weer even in de koelkast. Aftoppen met bosbessen en M mocht de eerste punt afsnijden. Fout! Het mes werd een lepel en mijn taart degradeerde tot een ordinair bosvruchtenpapje met koekkruimels. Ik gaf het op, gooide de handdoek in de ring en deed het enige wat ik nog kon doen. Ik belde restaurant Dara voor een lekkere maaltijd met homemade chocoladetaart, zij wel…
- 6 eieren
- 100 gram spinazie
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 6 cherrytomaten
- Handvol geraspte kaas
- Peper en zout
- Kluts de eieren in een kom
- Roer er de spinazie, ui in ringen gesneden, gehalveerde tomaten, uitgeknepen teen knoflook doorheen
- Breng op smaak met peper en zout
- Verhit een eetlepel olie in een anti aanbakpan en giet het eimengsel erin
- Goed laten uitvloeien en zo nodig de spinazie, ui en tomaten goed verdelen
- Zachtjes laten stollen tot dikke koek
- Draai de tortilla om en laat ook de andere kant bruin worden
- Bestrooi voor het opdienen met geraspte kaas
Chantal
Haha, geweldig! Ik dacht dat ik dat soort dingen alleen maar had. Ik geef altijd de oven de schuld ;-).
Yvette Jaarsma
Haha, nou hier gaat het dus ook wel eens falikant mis…Ook in de oven;-)