Rode lopers en catwalks
In mijn uitwisselingsjaar in Londen woonde ik in een studentenhuis met twee Britse studenten die de grimeur opleiding voor tv en theater make up volgden. Toen mij dan ook gevraagd werd om model te staan voor hun afstudeerproject vond ik dat een hele eer. Ik kreeg visioenen van rode lopers en catwalks en dacht minstens dat ik the new rising star in wording zou worden. Wat een desillusie. Wist ik veel dat het thema dit jaar horrorfilms bedroeg. Daar zat ik dan. Ik kreeg een kaal hoofd met een gapende bloederige wond. Niks geen glitter en glamour, eerder zombie meets Frankenstein. Als troost maakten ze gegratineerde witlof met heel veel cheddarkaas voor mij. Maar deze witlofschotel met gorgonzola en walnoten variant smaakt ook heel lekker.
- 3 stronkjes witlof
- 150 gram gorgonzola
- Handje walnoten
- 125 ml crème fraiche
- Peper
- Knoflookpoeder
- 1 ui gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte
- Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
- Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
- Meng de ui door de witlof
- Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
- Verkruimel de gorgonzola over de witlof
- Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
- Strooi een snuf knoflookpoeder over de witlof
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven
- Tip: Zet aan het eind heel even de grillstand van je oven aan, dan krijgt de ovenschotel een knapperig laagje.
Jaap
Witlof met gorgonzola en walnoten… zo ben ik op je site terecht gekomen. En nu zie ik allerhande leuke gerechten.
Complimenten !
Yvette Jaarsma
Hoi Jaap,
Wat ontzettend leuk om te horen en dank voor je compliment. Groet, Yvette