Rollen met die buik
Vandaag houd ik het kort. Dit Turkse Yoghurt drank met munt, in de wandelgangen ook wel Ayran genoemd, is gewoon lekker. Heerlijk fris door de munt en ijskoud door de ijsblokjes. Ik serveerde het drankje als lichte tegenhanger bij de volle smaak van de lamskofta. De basis van deze Turkse nationale specialiteit is namelijk, water, yoghurt en zout. Met recht een gouden combi. Dus organiseer eens een Turkse avond met de lamskofta, spinazie raita en de met feta en spinazie gevulde aubergines. Gaan je tafelgenoten vast leuk vinden. Geef er deze ayran bij en de Turkse sterke alcoholische versnapering Raki. En als je toch bezig bent, regel dan gelijk een buikdanseres of rol zelf de buikvetjes op en neer. Doe je na een paar glazen raki vast niet meer zo moeilijk over. En nee, ik spreek niet uit ervaring. Deze blog is toch nog langer geworden dan verwacht dus dahaki sefere kader!
- 250 ml Turkse yoghurt
- 500 ml ijskoud water
- Snuf zout
- IJsblokjes
- Munt
- Meng de yoghurt met het water en het zout en mix met een staafmixer, handmixer of in een blender tot er een schuimige drank ontstaat
- Doe wat ijsblokjes in elk glas en giet de yoghurtdrank erin
- Top af met wat verse muntblaadjes
Geef een reactie