Hotdog met curry gewurz en zuurkool
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 2 worsten naar keuze (ik koos voor kalfssaucijsjes)
- 100 gram zuurkool
- 2 uien (fijn gehakt)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 250 gr ketchup
- 3 el balsamico azijn
- 2 el honing
- ½ el sojasaus
- 1 tl chilipoeder
- 2 el kerriepoeder
- Twee broodjes naar keuze
- Hak de uien heel fijn en smoor ze in de pan in een scheut olijfolie.
- Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water.
- Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken.
- Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder.
- Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water.
- Leg de zuurkool op de broodjes en leg de worst er op.
- Lepel de saus op de worst en strooi er nog wat kerriepoeder overheen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/hotdog-met-curry-gewurz-en-zuurkool/
3.5.3208