Garnalenkroket met mayonaise en little gem
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vlaams
Aantal personen: 4
- 200 gram Hollandse garnalen
- 150 ml gevogeltefond
- 1 ei
- 2 sjalotjes
- 30 gram bloem
- 25 gram boter
- Paneermeel
- Peper
- Zout
- Hak de sjalotjes heel fijn
- Smelt de boter in een steelpan
- Fruit de uitjes in drie minuten glazig
- Voeg de bloem toe en klop goed met een garde tot de bloem van de bodem loslaat
- Voeg de helft van de gevogeltefond toe
- Klop tot een saus
- Voeg dan de andere helft toe samen met de garnalen
- Breng aan de kook
- Zet dan het vuur zacht en laat vijf minuten pruttelen
- Smeer de ragout uit op een bord
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur
- Zet dan 1 uur in de koelkast
- Klop het ei los
- Strooi paneermeel op een bord
- Vorm van de opgesteven ragout 8 kleine balletjes
- Maak van de balletjes kleine rolletjes in de vorm van een kroket
- Haal die door de bloem dan door het ei en als laatst door de paneermeel
- Stel de frituurpan in op 180 graden
- Frituur de kroketten 5 minuten totdat ze goudbruin zijn
- Lekker met mayonaise
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalenkroket-met-mayonaise-en-little-gem/
3.5.3208