Garnalenkroket met mayonaise en little gem
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vlaamse garnalenkroket met mayonaise en little gem. Voor 8 stuks en ieder twee kroketten.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Vlaams
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 150 ml gevogeltefond
  • 1 ei
  • 2 sjalotjes
  • 30 gram bloem
  • 25 gram boter
  • Paneermeel
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Hak de sjalotjes heel fijn
  2. Smelt de boter in een steelpan
  3. Fruit de uitjes in drie minuten glazig
  4. Voeg de bloem toe en klop goed met een garde tot de bloem van de bodem loslaat
  5. Voeg de helft van de gevogeltefond toe
  6. Klop tot een saus
  7. Voeg dan de andere helft toe samen met de garnalen
  8. Breng aan de kook
  9. Zet dan het vuur zacht en laat vijf minuten pruttelen
  10. Smeer de ragout uit op een bord
  11. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
  12. Zet dan 1 uur in de koelkast
  13. Klop het ei los
  14. Strooi paneermeel op een bord
  15. Vorm van de opgesteven ragout 8 kleine balletjes
  16. Maak van de balletjes kleine rolletjes in de vorm van een kroket
  17. Haal die door de bloem dan door het ei en als laatst door de paneermeel
  18. Stel de frituurpan in op 180 graden
  19. Frituur de kroketten 5 minuten totdat ze goudbruin zijn
  20. Lekker met mayonaise
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/garnalenkroket-met-mayonaise-en-little-gem/