Steaksandwich met hollandaisesaus en groene asperges
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit bekende gerecht is niet voor niets bekend. Steaksandwich kan als lunch of diner en wordt uitmuntend begeleid door de hollandaisesaus en gekookte asperges.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • Twee biefstukken
  • 100 gram aspergetips
  • 200 gram sla
  • 2 eierdooiers
  • 1 el water
  • ½ el azijn
  • 75 gram boter
  • 2 broodjes naar keuze
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Kook de asperges gaar
  2. Gril de biefstukken in twee/drie minuten rosé
  3. Houd warm in aluminiumfolie
  4. Smelt de boter in een kommetje in de magnetron
  5. Klop de eierdooiers met een garde los met de azijn en water
  6. Voeg nu heel langzaam de gesmolten boter toe
  7. Blijf goed kloppen tot egale emulsie
  8. Zet dan 20 seconden in de magnetron
  9. Klop daarna goed door
  10. Zet 10 seconden in de magnetron
  11. Klop wederom goed door
  12. Zet 5 seconden in de magnetron
  13. Klop nog een keer goed door
  14. Voeg zout en peper naar smaak toe
  15. Snijd de biefstuk in dunne plakken
  16. Beleg het broodje met asperges, sla, gesneden biefstuk en de saus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/steaksandwich-met-hollandaisesaus-en-groene-asperges/