Chinese rijstrollen met eend en mandarijn
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Koude Chinese rijsrollen die qua smaak warm aanvoelen. Gevuld met gebakken eend en frisse mandarijnpartjes en hoisinsaus.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 eendenborstfilet
  • 3 mandarijnen
  • Bieslook
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el mandarijnsap
  • Rijstvellen
Bereidingswijze
  1. Verhit een koekenpan zonder boter of olie
  2. Kerf de eendenborstfilet kruislings in met scherp mes
  3. Bak 7 minuten op de velkant
  4. Draai om en bak nog ⅚ minuten
  5. Laat rusten onder aluminiumfolie
  6. Snijd dan in repen van 1 bij 3 cm
  7. Pel 2 mandarijnen en leg de partjes in een kommetje
  8. Pers een mandarijn uit en voeg daar de hoisinsaus aan toe
  9. Roer door tot gladde massa
  10. Week een rijstvel in lauw water en leg op een schone theedoek
  11. Leg 3 stukjes eend plus wat sprietjes bieslook en drie mandarijnen op het vel en rol op
  12. Ga door met het rollen van de rijstrollen tot alle eend op is
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/chinese-rijstrollen-met-eend-en-mandarijn/