De worstjes zijn lekker sticky en mals en de tomaten zijn zoet en zacht. Dit in combinatie met de knapperige broodjes maakt het een heerlijk comfort food gerecht. Lekker met een groene salade van rucola.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
12 chipolata (runder) worstjes
1 groot pak cherrytomaatjes gehalveerd
4 rode uien in ringen gesneden
4 tenen knoflook gesnipperd (mag natuurlijk ook meer of minder)
Parmezaanse kaas
Balsamico azijn
Ciabatta brood (afbak of vers dat maakt niet uit)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een grote ovenschaal in en leg daarin de ui, knoflook en de worstjes.
Zet de schaal dertig minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Voeg na een half uur de gehalveerde tomaten toe en een flinke scheut balsamico azijn en meng het door de worstjes en uien-knoflookmengsel.
Laat nog 15 minuten garen.
Snijdt ondertussen de ciabatta in twaalf sneetjes en sprenkel er wat olijfolie overheen.
Plaats de sneetjes naast de ovenschaal en laat ze krokant worden.
Tijd om de schaal en de crostini’s uit de oven te halen en op te dienen.
Maak het af met geraspte Parmezaanse kaas.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/chipolataworstjes-met-balsamicoazijn/