Bloemkoolcouscous met gegrilde kip
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
- 1 Bloemkool
- 2 Kipfilets
- Couscouskruiden (zie alle specerijen)
- 2 tomaten ontveld in blokjes gesneden
- 150 gram erwten
- 1 el Kruidnagel
- 1 el Kaneelpoeder
- 1 el Komijnpoeder
- 1 el Zwarte peper
- 1 el Gemberpoeder
- 1 el Koriander
- 1 el Knoflookpoeder
- 1 el Piment
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
- Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
- Gril de kipfilet in een grillpan ongeveer 8 minuten per klant
- Kook de erwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Meng alle kruiden in en bakje
- Snijd de kip in repen
- Voeg de erwten en tomaat aan de couscous toe
- Schep 2 eetlepels van de kruiden door de couscous.
- Leg de kip erop en serveer
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/bloemkoolcouscous-met-gegrilde-kip/
3.5.3208