Bloemkoolcouscous met gegrilde kip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Marrokaanse couscous alleen dan gemaakt van bloemkool. Lekker met gegrilde kip.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 Bloemkool
  • 2 Kipfilets
  • Couscouskruiden (zie alle specerijen)
  • 2 tomaten ontveld in blokjes gesneden
  • 150 gram erwten
  • 1 el Kruidnagel
  • 1 el Kaneelpoeder
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 el Zwarte peper
  • 1 el Gemberpoeder
  • 1 el Koriander
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Piment
Bereidingswijze
  1. Snijd de bloemkool in roosjes
  2. Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
  3. Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
  4. Gril de kipfilet in een grillpan ongeveer 8 minuten per klant
  5. Kook de erwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  6. Meng alle kruiden in en bakje
  7. Snijd de kip in repen
  8. Voeg de erwten en tomaat aan de couscous toe
  9. Schep 2 eetlepels van de kruiden door de couscous.
  10. Leg de kip erop en serveer
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/bloemkoolcouscous-met-gegrilde-kip/