Vegetarische burger van walnoot, geroosterde linzen, champignons, sjalot, knoflook en peterselie met aioli.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
100 gram walnoten
200 gram gekookte zwarte linzen uit blik
1 sjalot
1 teen knoflook
6 paddenstoelen of champignons
half bosje koriander
2 el sesamzaad
1 el sojasaus
1 tl chilipoeder
2 el olijfolie
1 groot ei
50 gram havermout
versgemalen peper en zeezout
4 broodjes naar keuze
plakjes avocado
Alfalfa
Blaadjes sla naar keuze
Mayonaise
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de linzen in een vergiet en was ze met water en laat uitlekken
Verdeel de uitgelekte linzen over een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de oven totdat ze open barsten en knapperig worden
Dit duurt ongeveer 20 minuten
Haal het rooster uit de oven en laat de linzen een beetje afkoelen
Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan
Doe de geroosterde linzen, de walnoten, champignons, sjalot, knoflook, peterselie, sesamzaad, sojasaus, olijfolie en chilipoeder in de keukenmachine en meng door elkaar
Als je geen keukenmachine hebt, snijd alle ingrediƫnten voor de burgers dan heel fijn en meng door elkaar in een kom
Het linzenmengsel mag nog wel wat structuur houden
Doe het linzenmengsel in een kom en breng op smaak met peper en zout
Kluts het ei voeg toe aan het linzenmengsel samen met de havermout
Meng alles door elkaar
Zet een uurtje in de koelkast om het mengsel op te stijven
Vorm vier linzenburgers van het mengsel
Verhit een pan op hoog vuur met wat olijfolie (of prepareer het gourmetstel)
Bak de linzenburgers een paar minuten per kant bruin en krokant
Leg ze op een bakpapier in de oven en bak nog ongeveer 10-15 minuten (onderin het gourmetstel)
Beleg met sla, alfalfa, avocado en eventueel mayonaise
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/walnoot-en-linzenburger-met-aioli/