Witlofschotel met gorgonzola en walnoten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 3 stronkjes witlof
- 150 gram gorgonzola
- Handje walnoten
- 125 ml crème fraiche
- Peper
- Knoflookpoeder
- 1 ui gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de witlof doormidden en verwijder het binnenste gedeelte
- Snij de halve stronken doormidden, haal de bladen los van elkaar
- Leg de bladen in een grote kom en schep de crème fraiche en peper er doorheen
- Meng de ui door de witlof
- Leg de witlof in een ingevette ovenschaal
- Verkruimel de gorgonzola over de witlof
- Breek de walnoten boven de witlof in kleine stukken
- Strooi een snuf knoflookpoeder over de witlof
- Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven
- Tip: Zet aan het eind heel even de grillstand van je oven aan, dan krijgt de ovenschotel een knapperig laagje.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/witlofschotel-met-gorgonzola-en-walnoten/
3.5.3208