Asperges met ham en ei
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 500 gram geschilde witte asperges
- 2 eieren
- 400 gram gerookte achterham
- Gezouten boter
- Eventueel gekookte krieltjes
- Zet een hoge (asperge) pan vol water op het vuur en breng aan de kook
- Zet de asperges met hun kopjes naar boven in de pan
- Kook de asperges tien minuten
- Zet dan het vuur uit en laat nog twintig minuten nagaren
- Kook de krieltjes in laag water met zout in twintig minuten gaar
- Kook de eieren in circa zes minuten halfzacht of als je liever een hard gekookt ei wilt in acht tot tien minuten.
- Laat schrikken in koud water
- Smelt in een steelpan ongeveer 100 gram gezouten boter
- Giet de boter in een sauskan
- Leg de asperges op een bord en daarbij de ham en het ei
- Serveer met de krieltjes en de botersaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/asperges-met-ham-en-ei/
3.5.3208