Asperges met ham en ei
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
De enige echte Hollandse klassieker met asperges, boter, ham en ei.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500 gram geschilde witte asperges
  • 2 eieren
  • 400 gram gerookte achterham
  • Gezouten boter
  • Eventueel gekookte krieltjes
Bereidingswijze
  1. Zet een hoge (asperge) pan vol water op het vuur en breng aan de kook
  2. Zet de asperges met hun kopjes naar boven in de pan
  3. Kook de asperges tien minuten
  4. Zet dan het vuur uit en laat nog twintig minuten nagaren
  5. Kook de krieltjes in laag water met zout in twintig minuten gaar
  6. Kook de eieren in circa zes minuten halfzacht of als je liever een hard gekookt ei wilt in acht tot tien minuten.
  7. Laat schrikken in koud water
  8. Smelt in een steelpan ongeveer 100 gram gezouten boter
  9. Giet de boter in een sauskan
  10. Leg de asperges op een bord en daarbij de ham en het ei
  11. Serveer met de krieltjes en de botersaus
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/asperges-met-ham-en-ei/