Gazpaccio met lente-ui, komkommer en oude kaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Koude tomatensoep met bosui, komkommer en oude kaas.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • ½ komkommer
  • 1 rode puntpaprika
  • 7 tomaten
  • 3 el olie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 5 ijsblokjes
  • 1 bosui in ringen gesneden
  • ¼ komkommer in piepkleine blokjes gesneden
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: drupje tabasco
Bereidingswijze
  1. Zet een blender of keukenmachine klaar
  2. Snijd de tomaten kruislings in en leg ze in een kom met kokend water
  3. Snijd de komkommer in plakken
  4. Snijd de paprika in stukken
  5. Ontvel de tomaten en snijd in stukken
  6. Doe de tomaten, komkommer en paprika met de ijsblokjes, olie en rode wijnazijn in de blender of keukenmachine
  7. Laat draaien tot een egale soep
  8. Voeg flink wat peper en zout (en eventueel wat tabasco) toe en mix nogmaals goed door
  9. Giet de soep in vier diepe borden
  10. Garneer met wat fijngesneden komkommer en bosui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gazpaccio-met-lenteui-komkommer-en-oude-kaas/