Gazpaccio met lente-ui, komkommer en oude kaas
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- ½ komkommer
- 1 rode puntpaprika
- 7 tomaten
- 3 el olie
- 1 el rode wijnazijn
- 5 ijsblokjes
- 1 bosui in ringen gesneden
- ¼ komkommer in piepkleine blokjes gesneden
- Peper
- Zout
- Optioneel: drupje tabasco
- Zet een blender of keukenmachine klaar
- Snijd de tomaten kruislings in en leg ze in een kom met kokend water
- Snijd de komkommer in plakken
- Snijd de paprika in stukken
- Ontvel de tomaten en snijd in stukken
- Doe de tomaten, komkommer en paprika met de ijsblokjes, olie en rode wijnazijn in de blender of keukenmachine
- Laat draaien tot een egale soep
- Voeg flink wat peper en zout (en eventueel wat tabasco) toe en mix nogmaals goed door
- Giet de soep in vier diepe borden
- Garneer met wat fijngesneden komkommer en bosui
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gazpaccio-met-lenteui-komkommer-en-oude-kaas/
3.5.3208