Indiase bloemkoolsoep met naan
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Je kunt van elk mogelijke groente vast wel een soep maken, maar smaakt deze ook. De Indiase kruiden geven deze bloemkoolsoep zijn bijzonder smaak. Lekker met knoflook naan.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600 gram bloemkool
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el kurkuma
  • 1 el garam masala
  • 0.5 el kerriepoeder
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Handvol amandelschaafsel
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  2. Smoor de ui zacht en glazig in 5 minuten
  3. Voeg dan de kurkuma, kerriepoeder en de garam masala toe
  4. Laat 1 minuut meebakken
  5. Snijd de bloemkool in roosjes
  6. Voeg de bouillon en de bloemkool toe
  7. Breng aan de kook
  8. Zet dan het vuur zacht en laat 25 minuten zachtjes koken
  9. Pureer dan de soep met een staafmixer tot een fluwelige egale soep
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe
  11. Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan
  12. Strooi de amandelen over de soep
  13. Lekker met naanbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/indiase-bloemkoolsoep-met-naan/