Prime rib
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Groot stuk rundvlees (Deel van de Côte de Boeuf) voor op de barbeque bereid met een spice rub.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 8
Ingrediënten
Prime rib
  • 1 prime rib (Deel van de Côte de Boeuf) van 2.5 kilo
  • 3 tenen knoflook in partjes gesneden
  • 300 gram houtsnippers naar keuze
Kruidenmengsel (spice rub)
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl uienpoeder
  • 3 tl zeezout
  • 3 tl rozemarijn
  • 1.5 tl zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Maak met een scherp mes sneetjes in het vlees (aan de vetzijde) en steek er de plakjes knoflook in
  2. Voeg de ingrediënten voor het kruidenmengsel (spice rub) bij elkaar in een kommetje en meng goed
  3. Strooi het mengsel aan alle kanten op het vlees en wrijf het er goed in
  4. Laat het kruidenmengsel op de prime rib afgedekt een paar uur intrekken in de koelkast
  5. Haal de prime rib uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen
  6. Week de houtsnippers een uur in water
  7. Steek de (gas)barbecue aan
  8. Maak met aluminiumfolie een bakje gevuld met de houtsnippers en prik hier gaatjes in.
  9. Leg het bakje aan een kant van de BBQ direct op de hittebron en wacht tot het begint te roken
  10. Leg het vlees met een temperatuurmeter in het dikste stuk aan de andere kant op het rooster met de vetlaag omhoog weg van de hittebron (indirect grillen)
  11. Dek de BBQ af met een deksel
  12. Rooster het vlees tot het gaar is
  13. Ongeveer 50 graden op de temperatuurmeter voor rare
  14. Ongeveer 60 graden voor medium rare
  15. Ongeveer 70 graden voor medium
  16. Leg de prime rib op een groot bord en dek losjes af met aluminiumfolie
  17. Laat het dan 15 minuten rusten voordat je het aansnijd en serveert
  18. Snijd met een scherp, smal mes tussen de ribben en vlees door om het vlees los te maken van het bot
  19. Snijd het vlees in dunne plakken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/prime-rib/