Groot stuk rundvlees (Deel van de Côte de Boeuf) voor op de barbeque bereid met een spice rub.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 8
Ingrediënten
Prime rib
1 prime rib (Deel van de Côte de Boeuf) van 2.5 kilo
3 tenen knoflook in partjes gesneden
300 gram houtsnippers naar keuze
Kruidenmengsel (spice rub)
3 tl knoflookpoeder
3 tl uienpoeder
3 tl zeezout
3 tl rozemarijn
1.5 tl zwarte peper
Bereidingswijze
Maak met een scherp mes sneetjes in het vlees (aan de vetzijde) en steek er de plakjes knoflook in
Voeg de ingrediënten voor het kruidenmengsel (spice rub) bij elkaar in een kommetje en meng goed
Strooi het mengsel aan alle kanten op het vlees en wrijf het er goed in
Laat het kruidenmengsel op de prime rib afgedekt een paar uur intrekken in de koelkast
Haal de prime rib uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen
Week de houtsnippers een uur in water
Steek de (gas)barbecue aan
Maak met aluminiumfolie een bakje gevuld met de houtsnippers en prik hier gaatjes in.
Leg het bakje aan een kant van de BBQ direct op de hittebron en wacht tot het begint te roken
Leg het vlees met een temperatuurmeter in het dikste stuk aan de andere kant op het rooster met de vetlaag omhoog weg van de hittebron (indirect grillen)
Dek de BBQ af met een deksel
Rooster het vlees tot het gaar is
Ongeveer 50 graden op de temperatuurmeter voor rare
Ongeveer 60 graden voor medium rare
Ongeveer 70 graden voor medium
Leg de prime rib op een groot bord en dek losjes af met aluminiumfolie
Laat het dan 15 minuten rusten voordat je het aansnijd en serveert
Snijd met een scherp, smal mes tussen de ribben en vlees door om het vlees los te maken van het bot
Snijd het vlees in dunne plakken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/prime-rib/