Gele paprikasoep met bladerdeeg
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Gele paprikasoep met garam masala afgedekt met een bladerdeeg dakje.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 gele paprika's
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1.5 tl garam masala
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 2 vellen ontdooide bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • E.v.t. sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Giet een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Snipper de ui en knoflook en smoor onder af en toe roeren in circa 5 minuten zacht
  3. Snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten
  4. Voeg toe en bak nog circa 5 minuten
  5. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook
  6. Draai dan het vuur zacht en laat nog circa 15/20 minuten pruttelen totdat de paprika zacht is
  7. Voeg de garam masala toe en zout en peper naar smaak en pureer tot gladde soep
  8. Verwarm de oven op 200 graden en bestrijk de bladerdeegvellen met los geklopt ei tot ze glanzen
  9. Bestrooi met sesamzaadjes
  10. Schenk de soep in kommen
  11. Bestrijk ook de randen van de kom met losgeklopt ei
  12. Leg op elke kom een bladerdeeglap
  13. Druk goed aan
  14. Zet circa 10 minuten in de oven tot de bladerdeeg mooi gerezen is en een goudbruine kleur heeft gekregen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/gele-paprikasoep-met-bladerdeeg/