Pompoen peer popcorn soep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 1 middelgrote pompoen
- 4 peren
- 1 liter groentebouillon
- 1 grote rode ui
- 50 ml Griekse yoghurt (optioneel, zie recept)
- 0,5 el kerriepoeder
- 0,5 el gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- Peper
- Zout
- Zak zoute popcorn
- Verwarm de oven op 190 graden
- Hak de pompoen in kleine stuken en verwijder de pitten
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in stukken
- Snijd de ui ook in stukken
- Bekleed een bakblik met aluminiumfolie
- Leg de pompoen, peren en ui op de folie
- Laat in 35 minuten zacht en gaar worden
- Haal de groenten eruit en leg in een hoge kom
- Voeg de bouillon toe samen met de specerijen
- Pureer alles met een staafmixer tot een egale soep
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Roer er 50 ml Griekse yoghurt door voor een iets romige soep (kan ook worden weggelaten)
- Giet de soep in vier kommen en strooi wat popcorn in elke kom
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoen-peer-popcorn-soep/
3.5.3226