Pompoen peer popcorn soep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een soep met de drie P's, pompoen, peer en popcorn. Popcorn vervangt hier de ouderwetse croutons.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 middelgrote pompoen
  • 4 peren
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 grote rode ui
  • 50 ml Griekse yoghurt (optioneel, zie recept)
  • 0,5 el kerriepoeder
  • 0,5 el gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Peper
  • Zout
  • Zak zoute popcorn
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 190 graden
  2. Hak de pompoen in kleine stuken en verwijder de pitten
  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in stukken
  4. Snijd de ui ook in stukken
  5. Bekleed een bakblik met aluminiumfolie
  6. Leg de pompoen, peren en ui op de folie
  7. Laat in 35 minuten zacht en gaar worden
  8. Haal de groenten eruit en leg in een hoge kom
  9. Voeg de bouillon toe samen met de specerijen
  10. Pureer alles met een staafmixer tot een egale soep
  11. Voeg peper en zout naar smaak toe
  12. Roer er 50 ml Griekse yoghurt door voor een iets romige soep (kan ook worden weggelaten)
  13. Giet de soep in vier kommen en strooi wat popcorn in elke kom
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/pompoen-peer-popcorn-soep/