Bietenburgers
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 2 rauwe bieten
- 100 gram havermout
- 1 rode ui fijngehakt
- 100 gram feta of geitenkaas
- 2 knoflookteentjes
- 1 ei
- 1 tl olijfolie
- 1 el oregano
- 200 ml Griekse yoghurt
- Halve komkommer
- versgemalen peper en zout
- 4 grote of 8 kleine broodbollen naar keuze
- Rasp de rauwe bietjes boven een grote kom fijn
- Hak 1 teen knoflook en de rode ui met de hand of met behulp van een keukenmachine heel fijn
- Voeg toe aan de rode bietjes
- Voeg Havermout toe
- Voeg de verkruimelde feta of geitenkaas toe
- Breek het ei boven de kom
- Voeg oregano, peper en zout naar smaak toe
- Kneed het mengsel met beide handen tot een samenhangend geheel
- Laat het nu een half uurtje rusten zodat het aan elkaar blijft plakken
- Rasp de komkommer voor de tzatziki boven een andere kom
- Voeg de Griekse yoghurt toe
- Knijp er een teentje knoflook boven uit
- Roer goed door elkaar en voeg zout en peper toe
- Vorm na een half uur vier grote burgers of acht kleine burgers van het mengsel
- Verhit een klein beetje olijfolie in anti aanbak pan
- Bak de burgers circa vijf minuten per kant tot ze mooi lichtbruin kleuren
- Leg de burgers op een lekkere broodbol naar keuze
- Met sla bedekken en tzatziki op de bietenburgers lepelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bietenburgers/
3.5.3208