Bietenburgers
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vegatarische bietenburgers met tzatziki en sla. Dit recept biedt de basis voor vier grote of acht kleine broodjes.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 rauwe bieten
  • 100 gram havermout
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 100 gram feta of geitenkaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • 1 tl olijfolie
  • 1 el oregano
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • Halve komkommer
  • versgemalen peper en zout
  • 4 grote of 8 kleine broodbollen naar keuze
Bereidingswijze
  1. Rasp de rauwe bietjes boven een grote kom fijn
  2. Hak 1 teen knoflook en de rode ui met de hand of met behulp van een keukenmachine heel fijn
  3. Voeg toe aan de rode bietjes
  4. Voeg Havermout toe
  5. Voeg de verkruimelde feta of geitenkaas toe
  6. Breek het ei boven de kom
  7. Voeg oregano, peper en zout naar smaak toe
  8. Kneed het mengsel met beide handen tot een samenhangend geheel
  9. Laat het nu een half uurtje rusten zodat het aan elkaar blijft plakken
  10. Rasp de komkommer voor de tzatziki boven een andere kom
  11. Voeg de Griekse yoghurt toe
  12. Knijp er een teentje knoflook boven uit
  13. Roer goed door elkaar en voeg zout en peper toe
  14. Vorm na een half uur vier grote burgers of acht kleine burgers van het mengsel
  15. Verhit een klein beetje olijfolie in anti aanbak pan
  16. Bak de burgers circa vijf minuten per kant tot ze mooi lichtbruin kleuren
  17. Leg de burgers op een lekkere broodbol naar keuze
  18. Met sla bedekken en tzatziki op de bietenburgers lepelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/bietenburgers/