Appel met gorgonzola
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 4 appels (ik gebruikte Jonagold appels)
- 200 gram gorgonzola (of kaas naar keuze)
- 1 dl balsamico azijn
- 1 dl olijfolie
- Handje walnoten
- Zwarte peper uit de molen
- Verwarm de oven op 180 graden
- Haal het klokhuis met behulp van een appelboor uit de appels
- Snijd de appels nu in ringen van een halve centimeter
- Snijd de kaas in kleine plakken
- Vet elke appelplak in met wat olijfolie (heel handig met een kwastje speciaal voor bakken)
- Strooi wat peper op elke appelplak
- Zet de appels nu weer in elkaar en leg tussen elke appelplak de kaas (mag best een beetje dik belegd zijn)
- Prik een prikker in elke appel om de boel bij elkaar te houden
- Zet de appels in een ovenschaal
- Bedruip elke appel met balsamico azijn
- Zet de schaal in het midden van de oven
- Verwarm 20 minuten
- Voeg dan de walnoten in de schaal toe
- Besprenkel nog een keer met balsamico azijn
- Verwarm de appels nog 10 minuten tot de walnoten knapperig zijn
- Zet de appels op een mooi bord en strooi de walnoten er omheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/appel-met-gorgonzola/
3.5.3208