Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
- 4 kwartels
- 50 gram paddenstoelen
- 100 gram gesmolten boter
- 200 ml rode wijn
- 225 ml appelstroop
- Klein beetje citroensap
- Zout
- Peper
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 500 gram pompoen
- 100 ml melk
- 2 eieren
- Zonnebloemolie
- Schil en snijd de pompoen in stukjes en kook 15 tot 20 minuten gaar
- Giet af en prak met een vork tot een puree
- Voeg de eieren, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en melk toe aan de pompoenpuree
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en giet er een soeplepel beslag in
- Bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden
- Ga zo door tot al het beslag op is
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd de paddenstoelen heel fijn
- Vul de kwartels met elk ¼ van de paddenstoelen
- Leg ze in een grote ovenschaal en giet de gesmolten boter er over heen
- Bestrooi met zout en peper naar smaak
- Zet ze 30 minuten in de oven en keer ze twee keer om en bedruip ze dan met de boter in die in de schaal zit
- Doe de rode wijn in een steelpan en laat ⅓ inkoken
- Voeg de appelstroop toe en roer tot de stroop volledig is opgelost
- Voeg een scheutje citroensap en een snuf peper en zout toe
- Proef of het zo naar je smaak is of dat er nog wat zout, peper of citroensap bij moet
- Dien nu alles bij elkaar op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kwartel-met-stroopsaus-en-pannekoek-van-pompoen/
3.5.3208