Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Kwartel gevuld met pompoen en overgoten met stroopsaus en begeleid met pannekoek van pompoen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 kwartels
  • 50 gram paddenstoelen
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 ml rode wijn
  • 225 ml appelstroop
  • Klein beetje citroensap
  • Zout
  • Peper
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 gram pompoen
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Schil en snijd de pompoen in stukjes en kook 15 tot 20 minuten gaar
  2. Giet af en prak met een vork tot een puree
  3. Voeg de eieren, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en melk toe aan de pompoenpuree
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en giet er een soeplepel beslag in
  5. Bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden
  6. Ga zo door tot al het beslag op is
  7. Verwarm de oven op 200 graden
  8. Snijd de paddenstoelen heel fijn
  9. Vul de kwartels met elk ¼ van de paddenstoelen
  10. Leg ze in een grote ovenschaal en giet de gesmolten boter er over heen
  11. Bestrooi met zout en peper naar smaak
  12. Zet ze 30 minuten in de oven en keer ze twee keer om en bedruip ze dan met de boter in die in de schaal zit
  13. Doe de rode wijn in een steelpan en laat ⅓ inkoken
  14. Voeg de appelstroop toe en roer tot de stroop volledig is opgelost
  15. Voeg een scheutje citroensap en een snuf peper en zout toe
  16. Proef of het zo naar je smaak is of dat er nog wat zout, peper of citroensap bij moet
  17. Dien nu alles bij elkaar op
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kwartel-met-stroopsaus-en-pannekoek-van-pompoen/