Boemboe zelf maken
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze boemboe is toch net wat rijker dan uit een pakje en voegt iets toe aan de smaak van de pulled rendang
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: nvt
Ingrediënten
  • 4 tl korianderzaad (ketoembar)
  • 4 tl komijnzaad (djintan)
  • 12 kemirienootjes
  • 2 eetlepels geelwortel (koenjit)
  • Groot stuk galangal (laos), geschild
  • Groot stuk gember (djahé), geschild
  • 10 a 12 tenen knoflook, gepeld
  • 2 el garnalenpasta (trassi)
  • 7 sjalotjes
  • 10 gedroogde lomboks (pepers)
Bereidingswijze
  1. Week de gedroogde pepertjes in heet water.
  2. Snijd de galangal, gember, geelwortel, knoflookteentjes en sjalotjes in kleine stukjes.
  3. Begin met de knoflook en een flinke snuf zeezout in de vijzel.
  4. Voeg nu de ingrediënten één voor één toe; zorg er eerst voor dat je een fijne pasta hebt, voordat je het volgende ingrediënt toevoegt.
  5. Voeg ook de kemirienoten en trassie toe aan de boemboe.
  6. Snijd de lomboks in stukjes en voeg deze ook toe.
  7. Vijzel weer goed tot je een fijne pasta hebt. (Je kunt ook alles in een blender gooien met een scheutje zonnebloemolie).
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/rendang-met-komkommer-en-tauge/