Boemboe zelf maken
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: nvt
- 4 tl korianderzaad (ketoembar)
- 4 tl komijnzaad (djintan)
- 12 kemirienootjes
- 2 eetlepels geelwortel (koenjit)
- Groot stuk galangal (laos), geschild
- Groot stuk gember (djahé), geschild
- 10 a 12 tenen knoflook, gepeld
- 2 el garnalenpasta (trassi)
- 7 sjalotjes
- 10 gedroogde lomboks (pepers)
- Week de gedroogde pepertjes in heet water.
- Snijd de galangal, gember, geelwortel, knoflookteentjes en sjalotjes in kleine stukjes.
- Begin met de knoflook en een flinke snuf zeezout in de vijzel.
- Voeg nu de ingrediënten één voor één toe; zorg er eerst voor dat je een fijne pasta hebt, voordat je het volgende ingrediënt toevoegt.
- Voeg ook de kemirienoten en trassie toe aan de boemboe.
- Snijd de lomboks in stukjes en voeg deze ook toe.
- Vijzel weer goed tot je een fijne pasta hebt. (Je kunt ook alles in een blender gooien met een scheutje zonnebloemolie).
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/rendang-met-komkommer-en-tauge/
3.5.3208