Kippenvleugels met honing en sojasaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Geroosterde kippenvleugels gemarineerd in een mengsel van chilipeper, 5-kruidenpoeder, honing, sojasaus en zwarte peper.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 400 gram kippenvleugels
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1.5 el 5-kruidenpoeder
  • 1.5 el honing
  • 2 tl sojasaus
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  3. Haal de vleugels door de olie en kruid ze met het grootste deel van de chilipeper, het 5-kruidenpoeder, de honing, sojasaus en wat versgemalen zwarte peper.
  4. Verdeel de vleugels in een enkele laag over de bakplaat
  5. Bak ze ongeveer 20 minuten, keer ze en bak nog 10 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  6. Doe de vleugeltjes over op een mooie schaal , strooi de resterende chilipepers en lente-ui erover. Serveer met extra sojasaus.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kippenvleugels-met-honing-en-sojasaus/