Visgerecht voor vier personen met een hele forel op Marokkaanse wijze. De sinaasappel maakt het geheel fris en biedt in combinatie met de amandelen de oosterse smaak.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 verse forellen
4 el olijfolie
zout
½ tl gemalen chilipeper
½ tl kaneel
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen foelie
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen laos
sap en rasp van halve sinaasappel
40 g gepelde amandelen
grof gehakt handje verse koriander
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Spoel de vissen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier
Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in
Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier
Bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar
Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn
Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout
Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/marokkaanse-forel-met-sinaasappel/