Limoencheesecake
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een van de beste afsluitingen van het diner, de cheescake. Dit is een variant met limoen, zodat de smaak fris blijft en niet te machtig.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 150 gram Bastognekoeken
  • 50 gram ongezouten (room)boter
  • sap van 2 limoenen
  • 2 tl geraspte limoenschil
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Bij de Aziatische afdeling in de supermarkt of toko)
  • 200 gram Monchou
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • Springvorm van 23 cm doorsnee
Bereidingswijze
  1. Verkruimel de Bastognekoekjes door er met een deegroller over heen te rollen.
  2. Doe de kruimels in een kom.
  3. Smelt de boter in een pan en giet over de kruimels.
  4. Leg een stuk bakpapier in de springvorm en vet de randen goed in.
  5. Stort daarop de koekjes en druk met de bolle kant van de lepel goed aan.
  6. Zet weg in de koelkast.
  7. Klop de Monchou lobbig los en voeg de gecondenseerde melk toe.
  8. Meng goed.
  9. Klop de slagroom met de klopfix stijf in een ander kom.
  10. Spatel de slagroom door het Monchou mengsel.
  11. Voeg de limoenrasp en sap toe en klop luchtig door elkaar.
  12. Stort dit mengsel op de koekjesbodem en smeer goed egaal uit.
  13. Zet weg in de koelkast en laat het minimaal drie uur opstijven.
  14. Garneer dan met plakjes limoen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/limoencheesecake/