Limoencheesecake
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
- 150 gram Bastognekoeken
- 50 gram ongezouten (room)boter
- sap van 2 limoenen
- 2 tl geraspte limoenschil
- 1 blikje gecondenseerde melk (Bij de Aziatische afdeling in de supermarkt of toko)
- 200 gram Monchou
- 200 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- Springvorm van 23 cm doorsnee
- Verkruimel de Bastognekoekjes door er met een deegroller over heen te rollen.
- Doe de kruimels in een kom.
- Smelt de boter in een pan en giet over de kruimels.
- Leg een stuk bakpapier in de springvorm en vet de randen goed in.
- Stort daarop de koekjes en druk met de bolle kant van de lepel goed aan.
- Zet weg in de koelkast.
- Klop de Monchou lobbig los en voeg de gecondenseerde melk toe.
- Meng goed.
- Klop de slagroom met de klopfix stijf in een ander kom.
- Spatel de slagroom door het Monchou mengsel.
- Voeg de limoenrasp en sap toe en klop luchtig door elkaar.
- Stort dit mengsel op de koekjesbodem en smeer goed egaal uit.
- Zet weg in de koelkast en laat het minimaal drie uur opstijven.
- Garneer dan met plakjes limoen.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/limoencheesecake/
3.5.3208