Filodeegrolletjes met biet en appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Verfijnd roosje van filodeeg met schijfjes rode biet en appel met honing en gorgonzola kruim.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 vellen filodeeg
  • 50 gram boter
  • 1 rode rauwe biet
  • 1 appel
  • 50 gram gorgonzola
  • Scheutje honing
  • 1 el gedroogde tijm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de vellen filodeeg onder een theedoek ontdooien
  3. Schil de biet en snijd in dunne plakken
  4. Snijd de ongeschilde appel in dunne plakken
  5. Smelt de boter in een pan of magnetron
  6. Pak een vel filodeeg en leg een natte theedoek over de overige vellen (dan drogen ze niet uit)
  7. Bestrijk het vel in met een deel van de gesmolten boter tot het helemaal bedekt is
  8. Leg er dan een vel bovenop en bestrijk wederom met de boter
  9. Herhaal dit nog tweemaal
  10. Snijd de op elkaar gestapelde filodeegvellen in vier lange repen
  11. Leg de plakjes biet twee minuten in kokend water
  12. Leg nu om en om de biet- en appelpartjes op een reep filodeeg
  13. Verkruimel er wat gorgonzola over
  14. Rol de reep voorzichtig op en zet in een beboterde muffinvorm
  15. Bestrijk de zijkanten met gesmolten boter
  16. Maak de andere drie rollen op dezelfde manier
  17. Zet de vorm 20 minuten in de oven
  18. Zet elk rolletje op een bord en bestrooi met tijm
  19. Druppel wat honing over de bovenkant
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/filodeegrolletjes-met-biet-en-appel/