Filodeegrolletjes met biet en appel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 4 vellen filodeeg
- 50 gram boter
- 1 rode rauwe biet
- 1 appel
- 50 gram gorgonzola
- Scheutje honing
- 1 el gedroogde tijm
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat de vellen filodeeg onder een theedoek ontdooien
- Schil de biet en snijd in dunne plakken
- Snijd de ongeschilde appel in dunne plakken
- Smelt de boter in een pan of magnetron
- Pak een vel filodeeg en leg een natte theedoek over de overige vellen (dan drogen ze niet uit)
- Bestrijk het vel in met een deel van de gesmolten boter tot het helemaal bedekt is
- Leg er dan een vel bovenop en bestrijk wederom met de boter
- Herhaal dit nog tweemaal
- Snijd de op elkaar gestapelde filodeegvellen in vier lange repen
- Leg de plakjes biet twee minuten in kokend water
- Leg nu om en om de biet- en appelpartjes op een reep filodeeg
- Verkruimel er wat gorgonzola over
- Rol de reep voorzichtig op en zet in een beboterde muffinvorm
- Bestrijk de zijkanten met gesmolten boter
- Maak de andere drie rollen op dezelfde manier
- Zet de vorm 20 minuten in de oven
- Zet elk rolletje op een bord en bestrooi met tijm
- Druppel wat honing over de bovenkant
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/filodeegrolletjes-met-biet-en-appel/
3.5.3208