Recept runderkebab met yoghurtsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Runderkebab gemaakt van dikke stukken entecote en een zachte saus van Turkse yoghurt en citroen en munt. Lekker zomers en ideaal voor op de BBQ. Vergeet niet dat het vlees eerst moet marineren.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Spiezen
  • 750 gram dikke stukken entrecote
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 rode uien, elk in achten gesneden
  • 24 kleine champignons
Marinade
  • 110 ml magere yoghurt
  • 3 el ui, fijngehakt
  • 1 el water
  • 2 tl zout
  • 2 tl maanzaad
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 tl korianderpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
Saus
  • 8 el Turkse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1 el maanzaad
  • 1 el gedroogde munt
Bereidingswijze
  1. Snijd de entrecote in blokjes van 4 cm dik
  2. Giet er kokend water op en laat 5 minuten staan
  3. Giet goed af en doe het vlees in een schone kom
  4. Doe alle ingrediƫnten voor de marinade in een andere kom en hussel het vlees door de marinade
  5. Laat een nacht marineren in de koelkast
  6. Rijg dan het vlees om en om met de stukken ui, champignons en stukjes paprika aan acht spiezen
  7. Rooster de kebabs boven gloeiend houtskool op de bbq tot het vlees bruin en gaar is
  8. Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met marinade en olie
  9. Serveer met de saus en Turks brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/runderkebab-met-yoghurtsaus/