Runderkebab gemaakt van dikke stukken entecote en een zachte saus van Turkse yoghurt en citroen en munt. Lekker zomers en ideaal voor op de BBQ. Vergeet niet dat het vlees eerst moet marineren.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Spiezen
750 gram dikke stukken entrecote
60 ml zonnebloemolie
1 rode paprika, in stukjes gesneden
2 rode uien, elk in achten gesneden
24 kleine champignons
Marinade
110 ml magere yoghurt
3 el ui, fijngehakt
1 el water
2 tl zout
2 tl maanzaad
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gemberpoeder
4 tl korianderpoeder
2 tl kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
Saus
8 el Turkse yoghurt
sap van 1 citroen
1 el maanzaad
1 el gedroogde munt
Bereidingswijze
Snijd de entrecote in blokjes van 4 cm dik
Giet er kokend water op en laat 5 minuten staan
Giet goed af en doe het vlees in een schone kom
Doe alle ingrediƫnten voor de marinade in een andere kom en hussel het vlees door de marinade
Laat een nacht marineren in de koelkast
Rijg dan het vlees om en om met de stukken ui, champignons en stukjes paprika aan acht spiezen
Rooster de kebabs boven gloeiend houtskool op de bbq tot het vlees bruin en gaar is
Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met marinade en olie
Serveer met de saus en Turks brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/runderkebab-met-yoghurtsaus/