Een lekker fris gerecht met veel groenten zoals paprika, champignons en uien. Roerbak er reepjes biefstuk bij voor een lekkere bite. Niet te lang anders worden ze taai. Rol alles in een wrap en geef er avocado en een yoghurtsaus bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 biefstukken van circa 150 gram of 600 gram biefreepjes
Olijfolie
1 rode paprika, in stukjes gesneden
2 rode uien, fijngehakt
250 gram champignons, fijngehakt
2 avocado’s
8 wraps
Marinade
110 ml magere yoghurt
3 el ui, fijngehakt
1 el water
2 tl zout
2 tl maanzaad
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gemberpoeder
4 tl korianderpoeder
2 tl kurkumapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
Saus
8 el Turkse yoghurt
sap van 1 citroen
1 el paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de biefstukken in reepjes
Marineer ze minimaal 1 uur in de marinade
Verhit een scheut olijfolie in een wok
Roerbak de uien en paprika's en champignons enkele minuten
Voeg het vlees bij de groenten en schep nog 2 minuten goed om en om
Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (1 minuut in de magnetron of in een hete pan zonder olie)
Verdeel het vlees/groentenmengsel over 8 wraps
Snijd ze eventueel doormidden en geef per persoon twee wraps
Serveer met de yoghurtsaus en de in stukjes gesneden avocado
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-wrap-yoghurtsaus/