Recept entrecote in wrap met yoghurtsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker fris gerecht met veel groenten zoals paprika, champignons en uien. Roerbak er reepjes biefstuk bij voor een lekkere bite. Niet te lang anders worden ze taai. Rol alles in een wrap en geef er avocado en een yoghurtsaus bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 biefstukken van circa 150 gram of 600 gram biefreepjes
  • Olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 250 gram champignons, fijngehakt
  • 2 avocado’s
  • 8 wraps
Marinade
  • 110 ml magere yoghurt
  • 3 el ui, fijngehakt
  • 1 el water
  • 2 tl zout
  • 2 tl maanzaad
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 tl korianderpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
Saus
  • 8 el Turkse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijd de biefstukken in reepjes
  2. Marineer ze minimaal 1 uur in de marinade
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok
  4. Roerbak de uien en paprika's en champignons enkele minuten
  5. Voeg het vlees bij de groenten en schep nog 2 minuten goed om en om
  6. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (1 minuut in de magnetron of in een hete pan zonder olie)
  7. Verdeel het vlees/groentenmengsel over 8 wraps
  8. Snijd ze eventueel doormidden en geef per persoon twee wraps
  9. Serveer met de yoghurtsaus en de in stukjes gesneden avocado
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-entrecote-wrap-yoghurtsaus/