Een prachtige groene soep vol smaak uit eigen tuin. Deze soep van brandnetels is pittig en heeft karakter. Lekker met toast met gegrilde kaas uit de oven.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 vergiet vol met brandnetelblaadjes
500 ml groentenbouillon
1 ui, grof gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 wortels, geschilde en in stukken gesneden
Zout
Peper
Bereidingswijze
Pluk de brandnetelblaadjes uit eigen tuin met handschoenen aan
Pluk alleen de blaadjes en niet de stelen
Was de brandnetelblaadjes grondig en laat ze uitlekken in het vergiet
Giet een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook in vijf minuten glazig
Voeg de wortel en brandnetels toe
Voeg ook de groentenbouillon toe en breng aan de kook
Laat de soep dan twintig minuten zachtjes pruttelen
Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
Haal eventueel nog door een zeef als je van een hele gladde soep houdt
Lekker met toast met gegrilde kaas uit de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-brandnetelsoep/