Recept Brandnetelsoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een prachtige groene soep vol smaak uit eigen tuin. Deze soep van brandnetels is pittig en heeft karakter. Lekker met toast met gegrilde kaas uit de oven.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 vergiet vol met brandnetelblaadjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, geschilde en in stukken gesneden
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Pluk de brandnetelblaadjes uit eigen tuin met handschoenen aan
  2. Pluk alleen de blaadjes en niet de stelen
  3. Was de brandnetelblaadjes grondig en laat ze uitlekken in het vergiet
  4. Giet een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook in vijf minuten glazig
  5. Voeg de wortel en brandnetels toe
  6. Voeg ook de groentenbouillon toe en breng aan de kook
  7. Laat de soep dan twintig minuten zachtjes pruttelen
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
  9. Haal eventueel nog door een zeef als je van een hele gladde soep houdt
  10. Lekker met toast met gegrilde kaas uit de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-brandnetelsoep/