Recept Maissoep met krab en bosui
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
- Blikje van 300 gram mais
- 2 uien, in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
- 4 surimisticks, fijngehakt
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook aan en voeg de uitgelekte mais toe
- Schep gedurende 1 minuut goed door elkaar
- Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in 15 minuten op laag vuur
- Pureer alles dan goed met een staafmixer
- Giet eventueel nog door een zeef om de soep helemaal glad te krijgen
- Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
- Giet de soep in twee kommen en voeg de gesneden bosui en surimi toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-maissoep-krab-en-bosui/
3.5.3208