Recept Maissoep met krab en bosui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een frisse maar toch romige soep van mais met kokosmelk. De surimi en bosui geven de soep een knapperige bite.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • Blikje van 300 gram mais
  • 2 uien, in stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • 4 surimisticks, fijngehakt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de uitgelekte mais toe
  3. Schep gedurende 1 minuut goed door elkaar
  4. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten in 15 minuten op laag vuur
  5. Pureer alles dan goed met een staafmixer
  6. Giet eventueel nog door een zeef om de soep helemaal glad te krijgen
  7. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken
  8. Giet de soep in twee kommen en voeg de gesneden bosui en surimi toe
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-maissoep-krab-en-bosui/